PETRI LANNE

* Keisarimusiikki *

Petri Lanne - Ajatuksia elämästä

Kaksi Todellisuutta?

Kaksi todellisuutta joka on yksi todellisuus!

Oletko valmis kohtaamaan oman harhaisen todellisuutesi?

Koska se mitä aina olet luullut ja uskonut ei olekkaan oikeasti totta. Vaan se saattaa muuttaa käsityksen ajatusmaailmastasi täysin ja silmänräpäyksessä.

Koska kaksi todellisuutta on yhtä ja samaa totuutta, samaan aikaan. Siksi jokainen ihminen elää kuvittelemissaan, eli harhoissa enemmän kuin todellisuudessa. Ymmärtämättä sitä edes itse.

Todellisuuden käsite on yhtäkuin epätodellisuus. Epätodellisuus voidaan jonkun ja aina monien eri käsityksien mukaan rinnastaa esimerkiksi:

Uneen, sekä ns. Keinotekoiseen poissa olemiseen, lääkkeet, alkoholi, huumeet yms. Menneisyydessä elämiseen, tulevaisuudessa elämiseen, kuvitelmissa elämiseen, harhoissa elämiseen. Jne.

Silti kaikki ne ovat samaan aikaan todellisuutta!

Lue heti Todellisuuden käsite uudelleen.

Tässä vaiheessa nyt voin kuulla jo kaikenlaisia selityksiä, vastaväitteitä, tieteeseen perustuvia uskomuksia ym. Sinunkin suunnaltasi. Esim. Ne ei ole todellisuudessa elämistä jonkun kuvitellun harhan tai niihin liittyvän muun syyn vuoksi.

Vastaväitteet ovat silti vain sinun ajatustesi ja uskomustesi seurausta. Kyllä ne vaan kaikki todellisuutta silti on. Eivätkä juuri eroa sinun kuvitelmistasi lainkaan.

Meille uskotellaan että ns. "jalat maassa" oleminen on ainoastaan sitä oikeaa todellisuutta ja läsnäolemista.

Heti alkuun pitääkin huomauttaa, että kukaan ei todellisuudessa elä jalat maassa hetkeäkään kauempaa. Ja sekin hetki kyllä meni äsken jo. Etkä kerinnyt edes ajatella sitä omaa epätodellisuuttasi vielä sen enempää, jota todellisuudeksi kuvittelet.

Todellisuutemme on sama kuin kykymme nähdä epätodellisuutta. Sen voimme myös havaita sulkemalla silmämme ja avaamalla ne samantien vaikka uudelleen. Silloin myös havaitsemme mitä näemme. Ja melkein samalla hetkellä ajattelemme näkemäämme jollakin tavalla, joka vastaa aiempia käsityksiämme tai muuttuu uudenlaiseksi käsitykseksi sillä samalla hetkellä.

Näin se todellisuutemme muuttuu, silmän räpäyksessä. Ja silloin sinulla onkin jo kaksi omaa eri todellisuutta samassa hetkessä.

Silti sekin voidaan kyseenalaistaa, että ovatko ne molemmat todellisuudet siinä hetkessä omiasi vai mahdollisesti jonkun muun uskomuksia, jonka vuoksi olet luonut vain käsityksesi, siitä mitä milloinkin näet.

Näin me elämme jatkuvasti myös muuttuvassa todellisuudessa. Jonka vain aiempien uskomuksiemme vuoksi miellämme yhdeksi todellisuudeksi.

Ihminen joka omasta mielestään elää vain ns. Yhdessä todellisuudessa, elää enemmän harhoissa ja omissa uskomuksissaan, kuin sellainen joka ymmärtää elää laajemmin useampaa todellisuutta yhtenä todellisuutena. Koska silloin hänen on huomattavasti helpompi myös tiedostaa useampia todellisuuksia.

Myös kaikki tekemämme virheet ja virhearvioinnit ovat silloin helpommin ymmärrettävissä. Eikä kaikkia niitä tarvitse silloin edes ajatella niin "haudan vakavasti" omassa elämässään.

Silloin niitä virhearviointeja pitäisi ajatella silti todella vakavasti, kun ne tehdyt virhearvioinnit ja toteutetut virheet koskettavat monia muita ihmisiä elämässämme.

Tälläisiä virheitä tehdään paljon myös päättäjiemme tasolla.

Silloin se on myös erittäin haitallista kaikille, kun suurista asioista päättävät johtajat elävät enemmän vain siinä ns. Yhdessä todellisuudessa. Eivätkä laajemmin siinä useassa todellisuudessa, joka on yhtä.

Niitä muita todellisuuksia yleensä pidetään silti harhoina, tai meille uskotellaan, ja me uskomme niin. Ne uskomukset yleensä perustuu vääriin uskomuksiin.

Paljon toistetaan käsityksiämme, että joku toinen elää omassa maailmassaan, perustelematta edes sitä mitenkään. Mikä on se kenenkin oma maailma. Ja näin jäädään näkemättä sekä kokematta lainkaan sitä tunnetta siitä omasta maailmasta, missä myös elää kokoajan itse. Eikä anneta edes mahdollisuutta itselleen sitä omaa maailmaa huomata.

Aivan välttämättä joku muu taas toisaalla ajattelee siitäkin omasta maailmastasi niin. Ja silti sitäkin kutsutaan todellisuudeksi, tai ainakin mielletään se sellaiseksi. Vaikka sekin on vain todellisuus, missä on myös usea todellisuus ja epätodellisuus päällekkäin.

Harhainen maailma voidaan taas hyvin nopeasti kuvailla sanomalla että joku toinen elää harhoissaan. Vain pelkästään toteamalla se siksi, koska olemme mahdollisesti tavanneet juuri äskettäin ihmisen, joka on kertonut meille peloistaan totuudellisesti.

Peloista jotka tosin eivät ole välttämättä edes todellisia, kuin ainostaan sille kertojalle itselleen siinä hetkessä.

Sekin on kyllä totta, että ne monet pelot ovat kaikki turhia.

Tässäkin nyt kuvitellussa tapauksessa ne pelot eivät olleet myöskään kuulostaneet ehkä aidon tuntuisilta, ainakaan kuuntelijalle siinä hetkessä. Koska häntä ne harhat ei juuri sillä hetkellä pelottanut, kun niistä harhaisista peloista kuuli.

Oikeasti se peloistaan kertonut kertoi ääneen vain harhaisista kuvitelmistaan, johon uskoi itse sillä hetkellä enemmän. Tästä syntyi myös niiden kuulijalle se käsitys että, peloistaan kertonut elää harhaisessa maailmassa.

Jonka kuulija mahdollisesti kertoo myös omana harhanaan eteenpäin muille kuulijoille. Silloin myös se harhainen maailma jatkaa harhaisena leviämistä, ainoastaan siitä syystä ja näkökulmasta että joku ihminen kertoi sen hetkisestä todellisena pitämästä pelostaan julkisesti. Jotka myös olivat kertojalle sen hetkistä todellisuuta.

Jatketaanpa harhaista ajatusleikkiä vielä hieman aiheesta ja kuvitellaan että:

Kuulija poistuu seuraavaksi peloista kertoneen luota, pistää oven perässään kiinni. Jonka jälkeen hyppää autoonsa ja lähtee ajamaan paikalta pois. Mitä se kuulija silloin ajattelee?

Se ei ole lainkaan olennaista, mitä se ajattelee mahdollisesti siitä peloista kertojasta.

Vaan kun se jatkaa matkaa seuraavaan paikkaan ja päättää pistäytyä vaikka ostoksille läheiseen kauppaan.

Kuvitellaan että, kaupan pihassa kuulija näkee vihamiehenä pitämänsä henkilön omistaman auton, juuri kun on peruuttamassa omaa autoaan parkkiruutuun. Kuvitellaan lisäksi että se kuulija pelkää sitä vihamiestään älyttömän paljon. Ja on muutenkin aina välttänyt jostain syystä tätä kohtaamasta.

Mitä siinä silmänräpäyksessä tapahtuu sen kuulijan ajatuksissa silloin todellisesti? Senkin voi jo kaikki kuvitella.

Jatketaan ajatusleikkiä:

Kuulija kaasuttaa autoineen äkkiä pois paikalta, unohtaen täysin jo senkin hetkeksi, mitä hänen piti lähikaupasta hetki sitten käydä ostamassa. Sekä muutenkin on ehkä pää täynnä kaikenlaisia epätodellisia kauhukuvia ja muita harhaisia ajatuksia. Ne ovat kuitenkin myös nyt sen kuulijan todellisia pelkoja.

Kuulijan pitäisi jatkaa matkaa seuraavalle huoltoasemalle, mutta ei aja jostain syystä edes sitä lyhintä reittiä, kun kerran tähyilee samalla jatkuvasti autonsa taustapeiliin ja tietoisesti kaasua lisäten.

Syystä, koska on näkevinään vihamiehenä pitämänsä auton tulevan kovaa vauhtia kaukana perässään.

Miettiikö kuulija tässä vaiheessa alkuperäisen kertojan harhaisia pelkoja vai mahdollisesti niitä omia harhasia pelkojaan?

Jotka molemmat ovat nyt yhtä todellisia.

Syystä. koska kuulijan päästyä autollaan seuraavaan risteykseen asti ja kääntyessään eri suuntaan kuin oli alunperin menossa. Hän taustapeilistä huomaakin tehneensä virhearvion sen suhteen, että risteyksestä ohi lipuva auto ei olekkaan se sama, joka oli oikeasti siellä kaupan pihassa.

Ohi mennyt auto onkin vain vähän sen värinen ja hiukan sinnepäin. Kuuntelija huokaa helpotuksesta, ja ajattelee mielessään että näin se peilikin joskus valehtelee.

Sen jälkeen jo vähän harhoistaan myös rauhoittuneena. Kuulija kiertää useiden kilometrien lenkin, koska ajoi aiempien tapahtumien vuoksi harhaan. Lopulta pääsee määränpäähän ja tapaa huoltoasemalla nyt muita tuttuja, päättää samalla kertoa nyt myös sen alkuperäisen kertojan harhaisista peloista muille huoltoasemalla oleville. Ja että kuinka se elää harhaisessa maailmassa ja pelkää ihan turhia kuvitelmia.

Sivuuttaen kokonaan hetki sitten kokemansa omat valtavat ja harhaiset kuvitelmansa sekä pelkonsa.

Jännitystä voidaan vieläkin ajatukseen lisätä sillä, että nyt kuulija kertomansa jälkeen huomaa samalla huoltoaseman pihaan kaartavan vihamiehenä kuvittelemansa henkilön auton, joka oli kaupan pihassa.

Ja sen vuoksi meinaakin heti poistua paikalta huoltoaseman sivuovesta. Ovi onkin takalukossa ja pakoon ei pääse.

Samalla alkuperäinen kuulija näkee sivusilmällään sisään astuvan etuovesta vihamiehenä kuvittelemansa henkilön.

Mitä alkuperäinen kuulija miettii tässä vaiheessa?

Nyt hänen on ainakin pakko kohdata se pelkonsa, niimpä hän päättää lähteä rohkeasti etuovelle päin ja kävellä muina miehinä tai naisina nopeasti vihamiehenään pitämänsä henkilön ohitse.

Yrittäessään vähän salaa luimiakin siitä tilanteesta ja paikalta. Niin ns. vihamies huomaa alkuperäisen kuulijan katsoo päin ja nyökkää päällään tutun oloisen tervehdyksen.

Se olikin enää vain pelkkä kuviteltu vihamies. Ehkä vain johtuenkin kokonaan kuulijan menneisyyden kuvitelmista ja harhakuvista.

Mikä oli harhaisen maailman opetus, kumpi eli enemmän harhaisissa kuvitelmissa? Se alkuperäinen peloistaan kertoja vai kuulija. Kumpi on sinun mielestäsi harhaisempi?

Taas oli kaksi erilaista todellisuutta yhdessä todellisuudessa.

Monta aika harhaista tapahtumaa. Ja kaikki harhaiset ajatukset muuttuivat silmänräpäyksessä toisenlaiseksi totuudeksi.

Edellä ollut kuvaus oli vain pieni esimerkillen kertomus " Harhainen todellisuus " merkityksestä ja sen luomasta kuvasta ympäristölle. Joka ei edes välittynyt vielä ulkopuolisille, kuin ainoastaan kuulijan luomasta harhasta ja illuusion todellisuudesta.

Harhaista ajattelua voidaan kuvata toiseksi todellisuudeksi joka on kaikilla aina läsnä omassa elämässä.

Toisesta todellisuudesta, eli harhasta kertominen ei tee harhasta yhtään erilaista tai parempaa sen vuoksi. Kuin ei kertominen siitä.

Ei ole olemassa huonompaa tai parempaa harhaisuutta. On vain olemassa harhaa joka on oikeasti todellisuutta. Ja se todellisuus eli harha muuttuu aina silmänräpäuksessä toisenlaiseksi totuudeksi tai harhaksi. Koska harhainenkaan kokemus ei muutu toiseksi, kertomalla tai kertomatta jättämisellä. Se muuttuu ainoastaan kokemalla tunne ja siitä tunteesta ymmärtämällä.

Asioilla on aina toinenkin näkökulma, ja kolmaskin.

Mutta vain ja ainostaan yksi totuus.

Mukavan harhaista päivänjatkoa kaikille tasapuolisesti!

Auravalokuva vuodelta 2005

Petri Lanne - Auravalokuva vuodelta 2005 ( Kuvat, oma arkisto )

Voit lähettää minulle niitä mieltäsi askarruttavia tai muuta palaute viestiä alla olevan palautelaatikon kautta.

Kiitos viestistäsi jo etukäteen!

 

 

Nimi*
Sähköpostiosoite*
Aihe
Viesti*